Tarihe Mâl Olmuş ve Ünlü Şahsiyetlerin Biyografileri

KimdirKimdir.com

Özlem Türkad Kimdir
Özlem Türkad Kimdi..

Ayşe Özlem Türkad (d. 10 Ağustos 1971, İstanbul), Türk tiyatrocu, sinema ve dizi oyuncusudur.

Müjdat Gezen Sanat Merkezi konservatuvar (1993) mezunu olan Özlem Türkad, İstanbul Şehir Tiyatroları‘nda görev almaktadır. Bu alanda ödülleri vardır.

Özellikle tüm Türkiye’de tanındığı Rukiye karateriyle 6 sezon süren Seksenler (2012-2017) adlı dizide, Rasim Öztekin, Şoray Uzun, Yasemin Çonka, Ayşe Tolga ve İlker Ayrık gibi isimlerle başrollerdeydi.

Özel yaşamı
Özlem Türkad Ömer Aldemir ile evlidir (e. 2015).

Filmografi

Sinema
YılBaşlıkRolüNotlar
2011Berlin KaplanıPakize
2006Beynelmilel
2003GizSenaristliğini ve yönetmenliğini Ulaş Ak‘ın yaptığı,
baş rolünde Yiğit Özşener‘in olduğu sinema filmi.
Televizyon
YılBaşlıkRolüNotlar
2012SeksenlerRukiyeTRT 1 dizisi
2009Sıkı DostlarFOX Tv dizisi
Kahve BahaneBinnazTürkmax dizisi
HanelerKanal D eğlence programı
(“sunucusu olmayan seyircisiz skeçler”)
2008Üvey AileBinnazFOX Tv dizisi.
2006Esir KalplerEmineKanal D dizisi.
2005Tadımız KaçmasınTülay BaklagillerKanal D dizisi.
Ters KöşeZelihaTRT 1 dizisi
Çeşm-i BülbülÜmmühanShow TV dizisi.
2002Havada BulutBayram’ın eşi
20007 NumaraAsiyeTRT 1 dizisi.

 

Reklam Alanı

Biyografi Detayları
  • Burç: -
  • Meslek: -
  • Doğum Tarihi: -
  • Ölüm Tarihi: -
  • Doğum Yeri: -
  • Ölüm Yeri: -
  • Ekleyen: admin
  • Tarih: 28/12/2017
  • Kategori: Oyuncu
  • Görüntülenme: 302

Reklam Alanı

© Kimdir
%d blogcu bunu beğendi: